ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για όλες τις αγορές άνω των 30,00 € εντός Ελλάδος

Ο Σπύρος Πετρουλάκης μιλά για το βιβλίο του, «Σασμός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

(πηγή:athensvoice.gr)

Από τι εμπνευστήκατε για να γράψετε τον «Σασμό»; Ποια ήταν η αφορμή;

Διαβάζοντας για μια μαντινάδα που έμεινε μετέωρη στα χείλη κάποιου θύματος βεντέτας, αποφάσισα να την ολοκληρώσω εγώ δίνοντας ευκαιρία σ’ αυτή την ψυχή να «αναπαυτεί» μετά από εβδομήντα περίπου χρόνια. Κατόπιν ήθελα να καυτηριάσω τα κακώς κείμενα του πιο αιματηρού εθίμου, όπως είναι η βεντέτα, και να τονίσω την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Στο βιβλίο σας, θα βρούμε προσωπικότητες και συνήθειες που υπάρχουν και σήμερα στην Κρήτη;
«Σασμός» σημαίνει συμφιλίωση. Και στην πατρίδα μου η κάθε λέξη παίζει ιδιαίτερη σημασία. Για να τελειώσει μια βεντέτα πρέπει να γίνει το «σάξιμο» και αυτό μπορεί να το προκαλέσει μόνο κάποιος ισχυρός άνθρωπος. Αγαπητός, έμπιστος και τίμιος. Οι ήρωές μου είναι ο καθένας τους κι από μια ξεχωριστή προσωπικότητα που όλοι μπορεί να έχουμε συναντήσει ή να γνωρίζουμε ήδη. Απλοί άνθρωποι, καθημερινοί, που ζούνε τη ζωή τους με πάθος και πάθη. Άνθρωποι που δεν θα τους απαντήσουμε αποκλειστικά στην Κρήτη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μια μάνα ξεριζωμένη από τη βεντέτα κλαίει το παιδί της σε ξένο μνήμα, σπίτια κλείνουν και στόματα σφραγίζονται σε μια άτυπη συμφωνία με τον νόμο του αίματος, ένας έρωτας όπου με την ίδια δύναμη χτίζει παλάτια, μέσα σε μια στιγμή τα μετατρέπει σε ερείπια.
Τι είναι αυτό που θα θέλατε ή πιστεύετε ότι θα μείνει στους αναγνώστες σας, τελειώνοντας το βιβλίο σας;
Η αξία της συγχώρεσης, η αξία της φιλίας, της πραγματικής αγάπης. Γενικά τα βιβλία μου διέπονται από τις ανθρώπινες αξίες. Την «πρεπιά των ανθρώπων» που λέμε και στην Κρήτη.

 

 

Κοινοποιήστε στα social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Εταιρεία

ΕΠΩΝΥΜΙΑ : POLISPOST IKE
ΑΦΜ : 801189340
ΔΟΥ : ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ : 151379218000