ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για όλες τις αγορές άνω των 30,00 € εντός Ελλάδος

Εκδόσεις Libriga

 • Τι είναι οι εκδόσεις Libriga; 

Οι εκδόσεις Libriga είναι ένας καινοτόμος και πρωτοποριακός εκδοτικός οίκος, που σέβεται το πνευματικό έργο του συγγραφέα, πιστεύει σε εκείνον και φροντίζει να εισακουστεί η φωνή του σε όσο περισσότερους γίνεται.

 • Τι σημαίνει η λέξη Libriga που αποτελεί την επωνυμία του εκδοτικού οίκου; 

Η λέξη Libriga, που αποτελεί την επωνυμία του εκδοτικού μας οίκου, προέρχεται από τη φράση Libri Gallery, δηλαδή γκαλερί βιβλίων, κι αποτελεί σύντμηση αυτής.

 • Ποιο είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ένας συγγραφέας που επιθυμεί να εκδώσει το βιβλίο του; 

Το πρώτο βήμα στο οποίο πρέπει να προβεί ένας συγγραφέας, πριν σκεφτεί καν να στείλει το έργο του σε κάποιον εκδοτικό οίκο, είναι να κάνει κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η διαδικασία κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων ενός βιβλίου είναι μια πολύ απλή κι εύκολη διαδικασία. Εκτυπώνετε ένα αντίτυπο του βιβλίου σας κι, αφού το τοποθετήσετε σε ένα φάκελο, το στέλνετε μέσω ταχυδρομείου συστημένο στον εαυτό σας. Τον φάκελο δεν τον ανοίγετε ποτέ. Θα τον ανοίξει κάποιος δικηγόρος, αν χρειαστεί να υποστηρίξετε για νομικούς λόγους ότι το κείμενο είναι δικό σας πνευματικό πόνημα.

Ακόμα πιο επίσημος και ασφαλής τρόπος είναι να γίνει κατοχύρωση μέσω  συμβολαιογράφου. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι νόμοι του κράτους.

 • Ποια βιβλία γίνονται δεκτά προς έκδοση από τον εκδοτικό σας οίκο; 

Όλα τα βιβλία που λαμβάνουμε περνούν από έγκριση ως προς την καταλληλότητα του περιεχομένου τους και ως προς τη συμβατότητά τους με τις κατηγορίες βιβλίων που μας ενδιαφέρουν (λογοτεχνικά βιβλία, παιδικά βιβλία, γενικών γνώσεων, ποιητικές συλλογές κτλ.). Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε άμεσα αν και με ποιες προϋποθέσεις θα εκδώσουμε το βιβλίο σας.

 • Πόσο καιρό κάνει να εκδοθεί ένα βιβλίο; 

Για να εκδοθεί ένα βιβλίο, απαιτείται σημαντική και προσεκτική εργασία, όπως η διόρθωση, η επιμέλεια, η σελιδοποίηση κ.ά., για τα οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί επαρκώς ο χρόνος, παρά μόνο στην πορεία επεξεργασίας του έργου.

 • Ο συγγραφέας μπορεί να εκφέρει τη γνώμη του για την προετοιμασία του βιβλίου; 

Το βιβλίο είναι το πνευματικό πόνημα ενός συγγραφέα και, από την ώρα που το παραδίδει στα χέρια μας, γινόμαστε πλέον συνεργάτες ακολουθώντας τη μεταξύ μας συμφωνία. Σε αυτά τα πλαίσια ανταλλάσσονται απόψεις εκατέρωθεν και οπωσδήποτε κυριαρχεί ο αλληλοσεβασμός.

 • Γιατί να επιλέξει κάποιος συγγραφέας να εκδώσει το βιβλίο του σε εσάς; 

Για την επιτυχία ενός βιβλίου βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει μια προσεγμένη έκδοση. Έτσι, είναι σημαντικό οι επαγγελματίες που θα ασχοληθούν με το έργο να φροντίσουν για την τελική ποιότητά του. Όλα τα βιβλία που γίνονται δεκτά προς έκδοση από εμάς περνούν από τα παρακάτω απαραίτητα στάδια επεξεργασίας ώστε να οδηγηθούμε στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

 1. Επιμέλεια κειμένου (προκειμένου να αποφευχθούν ορθογραφικά, συντακτικά και κάθε είδους γλωσσικά και εκφραστικά λάθη): Η σωστή επιμέλεια του κειμένου είναι ένα βασικό κομμάτι για την έκδοση ενός καλού βιβλίου. Σας έχει τύχει ποτέ να πάρετε στα χέρια σας ένα βιβλίο που έχει ορθογραφικά λάθη στο οπισθόφυλλο; Θα αγοράζατε ποτέ αυτό το βιβλίο; Ένα προσεγμένο και καλής ποιότητας έργο, για να εξασφαλίσει μια καλή εντύπωση και να τραβήξει το ενδιαφέρον, πρέπει να είναι άρτια επιμελημένο. Η συνοχή του περιεχομένου και η σωστή χρήση της γλώσσας είναι το κλειδί για την εξασφάλιση μιας θετικής εντύπωσης, η οποία θα οδηγήσει όχι μόνο στην αγορά του συγκεκριμένου βιβλίου, αλλά πιθανόν να κάνει τον αναγνώστη να αναζητήσει κι άλλα βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα.
 2. Δημιουργία περιεχομένων, σελιδοποίηση, κεφάλαια, ενότητες: Με άλλα λόγια αναλαμβάνουμε την οργάνωση του βιβλίου σας. Ένα καλά οργανωμένο βιβλίο τραβά περισσότερο την προσοχή του αναγνωστικού κοινού, που γνωρίζει ότι αυτό συνεπάγεται τις περισσότερες φορές και ένα αξιόλογο περιεχόμενο.
 3. Καλαίσθητος σχεδιασμός εξώφυλλου, οπισθόφυλλου και ράχης: Ένα ελκυστικό εξώφυλλο μπορεί να εξασφαλίσει μια καλή πρώτη εντύπωση και να τραβήξει το ενδιαφέρον προς το συγκεκριμένο βιβλίο. Στη συνέχεια,  ο αναγνώστης στρέφεται στο οπισθόφυλλο για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του βιβλίου. Έτσι, το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο λειτουργούν συνεργατικά προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Πολλές φορές, όμως, στα βιβλιοπωλεία ο αναγνώστης δεν έχει τη δυνατότητα να δει το εξώφυλλο ενός βιβλίου αλλά η πρώτη εντύπωση σχηματίζεται από τη ράχη του καθώς αυτό είναι στοιβαγμένο δίπλα σε άλλα βιβλία κι έτσι το μόνο εμφανές τμήμα του αποτελεί η ράχη του. Με τη βοήθεια των επαγγελματιών που επιμελούνται κάθε έργο των εκδόσεών μας μπορείτε να εξασφαλίσετε την άριστη ποιότητα του εξώφυλλου, του οπισθόφυλλου και της ράχης του βιβλίου σας. Αυτά αποτελούν και το βασικό κλειδί, ώστε το βιβλίο να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση, να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και να προκληθεί η επιθυμία αγοράς του.

 4. Εκτύπωση: Η εκτύπωση του βιβλίου σας γίνεται σε χαρτί καλής ποιότητας και το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο είναι φυσικά έγχρωμα. Ο εκδοτικός μας οίκος φροντίζει το βιβλίο σας να είναι πάντα διαθέσιμο για όποιον θελήσει να το παραγγείλει, είτε μέσω του δικού μας ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου είτε μέσω άλλων βιβλιοπωλείων.
 5.  Δημόσιες σχέσεις: Η έκδοση ενός προσεγμένου κι ελκυστικού βιβλίου που τραβά το ενδιαφέρον του αναγνώστη είναι μόνο η μισή πορεία προς την εξασφάλιση της επιτυχίας του. Το επόμενο απαραίτητο στάδιο είναι, φυσικά, οι δημόσιες σχέσεις. Πολύ απλά, διότι, όταν το αναγνωστικό κοινό δε γνωρίζει το βιβλίο σας, δεν μπορεί καν να του προκληθεί το ενδιαφέρον να το αγοράσει. Για αυτό το λόγο, οι εκδόσεις μας φροντίζουν επαρκώς και τον τομέα αυτόν.
 • Πώς το επιτυγχάνουμε αυτό; 

Δελτία τύπου: Οι εκδόσεις μας αποστέλλουν δελτία τύπου, για να ενημερώσουν σχετικά με την κυκλοφορία του βιβλίου σας. ενώ ταυτόχρονα καταχωρούμε το βιβλίο σας στη ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλα τα βιβλιοπωλεία να το παραγγείλουν.

-Αρθρογραφία: Οι εκδόσεις μας φροντίζουν το αναγνωστικό κοινό να ενημερώνεται σχετικά με νέα βιβλία κι εκδηλώσεις των εκδόσεών μας, καθώς αναρτώνται άρθρα με θέμα την κυκλοφορία του βιβλίου σας, την οργάνωση παρουσιάσεων, την επιτυχία των εκδηλώσεων και γράφονται κριτικές για τα βιβλία σας στον τύπο.

-Βιβλιοπαρουσιάσεις, διαγωνισμοί: Για κάθε τίτλο μας διοργανώνονται βιβλιοπαρουσιάσεις με τη συνεργασία του συγγραφέα. Επιπλέον, ένας σύγχρονος τρόπος να τραβήξει το βιβλίο σας την προσοχή του κοινού είναι η διοργάνωση διαγωνισμών. Έτσι οι βιβλιόφιλοι μαθαίνουν για την ύπαρξη του βιβλίου σας κι ο διαγωνισμός προκαλεί το ενδιαφέρον τους, ώστε να το αποκτήσουν. Αυτοί οι τρόποι προώθησης εξοικειώνουν τους αναγνώστες με το περιεχόμενο του βιβλίου και τον φέρνουν σε επαφή με τον συγγραφέα.

–Συνεντεύξεις: Ένας ακόμα τρόπος για την προώθηση του βιβλίου είναι να εξοικειωθεί το αναγνωστικό κοινό με τον συγγραφέα. Ο εκδοτικός μας οίκος εξασφαλίζει συνεντεύξεις για κάθε νέο τίτλο, ώστε ο λογοτέχνης να κοινωνήσει τις απόψεις του και να μιλήσει για όλα όσα έλαβαν χώρα κατά τη δημιουργία του βιβλίου

–Κοινωνικά δίκτυα: Ο εκδοτικός μας οίκος δίνει μεγάλη σημασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτά μπορούν να έχουν άμεσα αποτελέσματα στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού. Αναρτούμε συνεχώς στο Facebook και σε άλλες εφαρμογές νέες κυκλοφορίες, εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και κριτικές.

Αυτές είναι πολύ περιληπτικά κάποιες από τις υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων που προσφέρουμε, ενώ φυσικά χρησιμοποιούμε και πολλές άλλες για να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο για τα βιβλία μας και για τους συγγραφείς μας!

 

 • Γιατί να εκδώσει κάποιος το βιβλίο του στις εκδόσεις Libriga και όχι σε κάποιον άλλο εκδοτικό οίκο ή σε κάποια πλατφόρμα αυτοέκδοσης;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Οι εκδόσεις μας, σε αντίθεση με άλλους εκδοτικούς οίκους ή πλατφόρμες αυτοέκδοσης, φροντίζουν να εξασφαλίσουν για εσάς μια προσεγμένη έκδοση, αλλά ταυτόχρονα και άριστες δημόσιες σχέσεις. Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι και οι βασικότεροι για τη διασφάλιση της επιτυχίας. Επιπλέον, δίνουμε έμφαση στην καλή επικοινωνία με τον συγγραφέα και φροντίζουμε να τον στηρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

 • Εκδίδετε ebook;

Σε μια κοινωνία που διαρκώς εκσυγχρονίζεται και ψηφιοποιείται, η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου αποτελεί βασικό τμήμα της σωστής προώθησής του και της καλύτερης διαθεσιμότητάς του στο αναγνωστικό κοινό. Οι εκδόσεις μας αναλαμβάνουν την έκδοση ηλεκτρονικών βιβλίων, αν το επιθυμεί ο συγγραφέας, και προωθούν αντίστοιχα και την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου με άριστες δημόσιες σχέσεις.

 • Πού πωλείται το ebook μου;

Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεών μας.

Φόρμα υποβολής έργου

Εταιρεία

ΕΠΩΝΥΜΙΑ : POLISPOST IKE
ΑΦΜ : 801189340
ΔΟΥ : ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ : 151379218000