ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για όλες τις αγορές άνω των 30,00 € εντός Ελλάδος

Μια άλλη οπτική των γραμμάτων

Γράφει η Μαρία Λιάκου

Αγνή Μαριακάκη «Σου αξίζει να ευτυχήσεις» 10 κλειδιά για να μεταμορφώσεις τη ζωή σου, εκδόσεις Key Books -2021

 

Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη με το βιβλίο της αυτό μας δείχνει τρόπους –κλειδιά για να πετύχουμε μια καλύτερη ευτυχισμένη ζωή.

Το βιβλίο ανήκει στην κατηγορία βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης και απαιτεί την ενεργητική ανάγνωση του αναγνώστη. Στην εποχή μας η προσωπική ανάπτυξη ενδιαφέρει όλο και περισσότερους ανθρώπους και  τα βιβλία αυτής της κατηγορίας συχνά είναι εργαλείο για ψυχολόγους και θεραπευτές. Τονώνουν τις ψυχικές δυνάμεις και βοηθούν στην κατανόηση συνθηκών.

Με τις αφηγήσεις ιστοριών και την γνώση της επιστήμης της Ψυχολογίας η συγγραφέας δημιουργεί ένα κείμενο «μονοπάτι» για τον αναγνώστη προσωπικού ταξιδιού προς την ευτυχισμένη ζωή του.

Του θυμίζει ότι όσο μεγάλα και να είναι τα προβλήματα πάντα υπάρχει η δύναμη και η ικανότητα στον άνθρωπο για εξέλιξη.

Να μην βαλτώνει στα προβλήματα του και στις καταστάσεις ζωής του. Η ζωή μας είναι μια και ξεχωριστή! Τα τραύματα ζωής μπορούν να γίνουν εφόδια για το παραπέρα μας. Να αναρωτιόμαστε για τα στερεότυπα μας περισσότερο από ποτέ μια και ζούμε σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο που γκρεμίζει σταθερές και αξίες.

Διαβάζοντας το βιβλίο της κ. Μαριακάκη θυμήθηκα τη φράση «..ο νέος άνθρωπος, θέλει να είναι ένας συνδυασμός Μπιλ Γκέιτς και Κρισναμούρτι» από το  βιβλίο της Michel Lacroix. Προσωπική ανάπτυξη –εκδόσεις κριτική -2007- σελ.102

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει όλο και περισσότερο την ανάγκη για μια ισορροπία εσωτερικής ζωής και ασφάλειας. Η προσωπική του ανάπτυξη είναι ένας συνεχής δρόμος προς την βελτίωση καταστάσεων.

Απόσπασμα από το βιβλίο (σελ. 1960

Η δυτική κουλτούρα του Instagram, της πόζας και του θεαθήναι μεταφράζει το «μεγαλώνω» σε απώλεια και όχι σε ανάπτυξη. Σε λιγόστεμα και όχι σε περίσσεμα. Και είναι τόσο βαθιά αυτή η διαστροφή σε σχέση με τον χρόνο και την ηλικία, ώστε ταυτίζουμε την ηλικία και το μεγαλώνω με την ασχήμια, τον φόβο, την κατάπτωση, την εξασθένιση, την κούραση, τη νωθρότητα, την έκπτωση αυτού που ονομάζουμε ομορφιά και που το έχουμε ταυτίσει με τη νεότητα.

Στάσου ένα λεπτό. Καταλαβαίνεις πόσο παράλογο είναι να ταυτίζεται η ομορφιά με τη νεανική ηλικία;

Μια άλλη οπτική των πραγμάτων μας δίδει το βιβλίο και με τα «κλειδιά» που σου δίνει η συγγραφέας γίνεται το «δικό σου έργο τέχνης ζωής» για την μοναδική και ξεχωριστή ζωή που επιθυμείς. Με απλά βήματα κατανοούμε τα αρνητικά μοτίβα σκέψης που μας κρατούν δέσμιους και δεν ζούμε με ευτυχία. Αναγνωρίζουμε την ψυχολογική υποταγή σε πρόσωπα κύρους ή εργασίας, την απουσία ορίων στις σχέσεις μας και μας υπενθυμίζει να κινητοποιήσουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις για να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας γιατί «σου αξίζει να ευτυχήσεις».

 

Αγνή Μαριακάκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αγνή Μαριακάκη είναι Ψυχολόγος και Κοινωνική Ερευνήτρια. Διευθύνει την εταιρεία μελετών MindSearch από το 1995, και έχει διεξάγει πάνω από 4.000 focus groups για περισσότερα από 300 brands σε πάνω από 15 χώρες. Οι σπουδές της ξεκίνησαν με τον βαθμό επτά, από την Κυρία Φανή, στην πρώτη Δημοτικού, στα Χανιά. Ωστόσο, κατάφερε αργότερα να γίνει διδάκτωρ της «Επιστήμης των Λαθών» και Καθηγήτρια «Ανάκαμψης και Παράλογης Χαράς». Στο μεσοδιάστημα έκανε αρκετές σπουδές σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως: M.A. Στην Οργανισμική Ψυχολογία, University of Lancaster, Πτυχιούχος της Ακαδημίας Συναισθηματικής Νοημοσύνης, στο Μάντσεστερ, υπό τον Δρ. Πωλ Έκμαν, Μεταπτυχιακή απόφοιτος Έξω Λεκτικής Επικοινωνίας από το Ινστιτούτο Συνεργολογίας στο Παρίσι, διαπιστευμένη θεραπεύτρια τραύματος υπό τη Δρ Jane Simington συνεργαζόμενη με το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα Καναδά, Πιστοποιημένη Master Trainer και Coach στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, με το International Institute of NLP υπό τον Dr. Rjchard Bandler, Πιστοποιημένη Design Thinking Facilitator από την Bricks and Business στη Δανία.

Κοινοποιήστε στα social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Εταιρεία

ΕΠΩΝΥΜΙΑ : POLISPOST IKE
ΑΦΜ : 801189340
ΔΟΥ : ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ : 151379218000