ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για όλες τις αγορές άνω των 30,00 € εντός Ελλάδος

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΛΕΥΚΩΜΑ ”ΙΣΜΗΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ-ΣΚΛΗΡΟΎ”

Πολυτελές και πολυσέλιδο είναι το λεύκωμα που κυκλοφορεί για την διακεκριμένη εικαστικό Ισμήνη Βογιατζόγλου -Σκληρού .Στις σελίδες του παρουσιάζονται  έργα της από την περίοδο 1950-2021 .Επίσης πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις αρκετές στιγμές της καριέρας της ,άρθρα από τον τύπο, συνεντεύξεις, κείμενα από σημαντικούς κριτικούς ,βραβεύσεις  και άλλες πληροφορίες.

 

 

Η καλλιτέχνιδα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική, χαρακτική, διακόσμηση, διαφήμιση, σκηνογραφία, ιστορικές και θεωρητικές σπουδές με δασκάλους τους Ι.Μόραλη, Κ.Γραμματόπουλο, Β.Βασιλειάδη, Π. Πρεβελάκη, Π.Μυλωνά.

Αποφοίτησε το 1963. Έχει ασχοληθεί με εικονογραφήσεις βιβλίων και συγγραφή άρθρων για το περιοδικό «Εικαστική Παιδεία». Δίδαξε Ιστορία της Τέχνης στο Κολλέγιο Οικιακής Οικονομίας (1964-1972). Χρωματικές και Διακοσμητικές Εφαρμογές στην Α’ Μέση Δημόσια Επαγγελματική Σχολή Σχεδιαστών και Διακοσμητών Πειραιώς (1976-1977), Ελεύθερο Σχέδιο στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. (1977-78) και Καλλιτεχνικά στα ιδιωτικά σχολεία «Λύκειον η Αθηνά), Ζηρίδη, Σχολή Μαρούδα, Εκπαιδευτήρια Μάρκου Τσούρη και από το 1973 έως το 2000 στα Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε, του συλλόγου Αποφοίτων της Α.Σ..Κ.Τ, της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πενήντα ομαδικές. Το έργο της Ισμήνης Βογιατζόγλου-Σκληρού κινείται στο πεδίο του ρεαλισμού. τη δεκαετία του εξήντα η ζωγραφική της είναι ανθρωποκεντρική, κινούμενη στη λογική του κριτικού ρεαλισμού. Τα ασπρόμαυρα πορτρέτα της αποτελούν τα χαρακτηριστικά έργα αυτής της περιόδου. Αφιερώνεται, όμως, σε μία τοπιογραφία που χαρακτηρίζεται από ένα χρωματικό δυναμισμό. Με πλατιές πινελιές σε μία περιορισμένη, πολλές φορές, χρωματική κλίμακα δημιουργεί εντάσεις και ένα τοπίο που φαίνεται να κινείται στις κατευθύνσεις του αέρα. Δεν υπάρχει κάτι σταθερό κι ακίνητο στη ζωγραφική της. Ο κριτικός ρεαλισμός της δεκαετίας του εξήντα, δίνει τη θέση του στο δυναμικό ρεαλισμό.

Κοινοποιήστε στα social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Εταιρεία

ΕΠΩΝΥΜΙΑ : POLISPOST IKE
ΑΦΜ : 801189340
ΔΟΥ : ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ : 151379218000