ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για όλες τις αγορές άνω των 30,00 € εντός Ελλάδος

ΟΙ ”ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΧΡΏΜΑΤΟΣ ” ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Στις 16 Δεκεμβρίου 2022 θα εγκαινιαστεί η  νέα ατομική έκθεση της διεθνούς Κολομβιανής δημιουργού Τζούλιας Γκερέρο που θα διαρκέσει  για 4 μέρες στην  Beatbop Gallery  στην Fair  Open San Felipe στην Μπογκοτά  της Κολομβίας Calle 75aN 20C- 12.  Ένα μεγάλο μέρος από την εικαστική εργασία της δημιουργού  με θεωρητικά κείμενα υπάρχει στο βιβλίο  ”Στιγμές του Χρώματος ” του γνωστού ιστορικού και κριτικού τέχνης Λεόντιου Πετμεζά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΣΠΙΩΤΗ  και πρόκειται να εκτεθεί στο χώρο της έκθεσης .Η έκδοση  που αριθμεί πολλές επανεκδόσεις  έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το συνολικό εικαστικό έργο της Γκερέρο έχει απασχολήσει  έντονα το κοινό και τους κριτικούς τέχνης.

 

 

Αξίζει να περιηγηθούμε στην εικαστική παρουσία της καλλιτέχνιδας  τόσο στην χώρα μας όσο  και σε άλλα μέρη του κόσμου. Τον Οκτώβριο του  2014   εξέθεσε επιλεγμένες  συλλήψεις της  στο Πολυχώρο Πολιτισμού ”Αθηναίς” σε  ατομική έκθεση ζωγραφικής  με θέμα την  Μελίνα Μερκούρη με τίτλο  Latin Inspiration.

 

Την ίδια εποχή εξέθεσε άλλα έργα αφιερωμένα  στην Μελίνα  Μερκούρη στην Gallery Enigma στην Κηφισιά. Επίσης  εκθέτει μαζί  με άλλους καλλιτέχνες στην  Gallery Hardeko στην  Bispgardeo, στην Σουηδία και στην  Siblik Gallery στην  Βιέννη .Την επόμενη χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Ωρωπού Ελλάδας και στο Μουσείο Μητροφάν Γκρέκοφ στην Ρωσία. Τον Ιούνιο του 2016 έκανε μια ατομική έκθεση στο Πολυχώρο Πολιτισμού Αθήναις στο Βοτανικό. Μια έκθεση αφιερωμένη σε γυναίκες συγγραφείς, ηθοποιούς  και ζωγράφους από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λεα, Λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής.

 

 

Την ίδια χρονιά εξέθεσε  στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Το 2018  πραγματοποίησε  ατομική έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Francisco de Miranda στο Κολωνάκι, Αθήνα που ήταν αφιερωμένη σε τραγουδίστριες και ηθοποιός από την Λατινική Αμερική και την Ελλάδα. Την ίδια χρονιά εξέθεσε στο Μουσείο Μπουζιάνη στην Αθήνα.

 

Το 2019 εξέθεσε  στην Μπογκοτά Κολομβίας στην  Beatbot Gallery με πίνακες διάσημων γυναικών και  η τεχνοτροπία της ήταν  εμπνευσμένη από την pop art. Εκείνη την χρονιά ταξίδεψε  στο Τόκιο  της Ιαπωνίας και συμμετείχε στο  We art Colombia  στην Γκαλερί 21 . Επίσης συμμετείχε σε  έκθεση στο Αθηναίς. Το 2021 συμμετείχε σε έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης στους Δελφούς και  στο Μουσείο Μπουζιάνη στην Δάφνη υπό την αιγίδα το Μουσείο παιδικής  τέχνης της Αθήνας. Την ίδια χρονιά συμμετέχει σε διεθνή έκθεση τέχνης στις Ηνωμένες πολιτείες στο  Spectrum Miami Art Fair Red dot Miami.

 

Το 2022 συμμετείχε  στην Art Expo New York , στην Ιταλία στο Palazzo del Capitani, Ascolini Pisano  και στο Μουσείο Κεραμικής της σχολής Πισάνο. Πραγματοποίησε ατομική έκθεση υπό την αιγίδα της Asclaye Ινστιτούτο  της Λατινικής Αμερικής στο Art Center Edem στο Ψυρρή στην Αθήνα με  έργα από προηγούμενες εκθέσεις και τοπία.

 

Μεταξύ άλλων ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει στο βιβλίο του :” Η ιδιαιτερότητα της στην  απόδοση  της Τζούλια Γκερρέρο αγγίζει ενορχηστρωμένα μια ιδιάζουσα και ιδιότυπη ανασύνδεση που συνδράμει στην ιδεογραμμική επανασύνδεση των θεματικών προθέσεων. Συσσωρεύει την σύλληψη της επαληθεύσης και εκθέτει με έμφυτη εμμονή ότι συμπλέκεται χωρίς επαναλήψεις με την αξιολόγηση των συνειρμών.Διατυπώνει εξαίρετα μια μνημονική διεργασία ,μια ανθρωπολογική και συναισθηματική ενδοσκόπηση με αναφορά στα εσώτερα εννοιακά τοπία που δίνει οντότητα σε διαπιστώσεις και διατυπώσεις που κινούν ιδανικές καταστάσεις.

Οι αμφίδρομες ψυχολογικές και κοινωνιολογικές αποτιμήσεις που πραγματοποιεί μέσα από ένα λόγο μετουσιωμένο ,αφαιρετικό και αποστασιοποιημένο συντονίζουν μια νεωτεριστική, μεταμοντέρνα γραφή που ωστόσο ενέχει στοιχεία κλασικού ύφους. Διδάσκει και διδάσκεται .Δεν αφήνεται σε προχειρότητες .Η εικαστική φλόγα της ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πρότυπα . Μεταλλάσσεται έντεχνα, γίνεται ελεγειακή διατηρώντας έναν ακέραιο συμβολισμό . Η διάθεση που παρεπιδημεί στην σκέψη της πολλαπλασιάζεται με συντονισμό. Η σύλληψη της εύλογα και ευφρόσυνα είναι δοξαστικά έκρυθμη και προφητικά έρρυθμη. Εμπεριέχει μια κατάνυξη, μια μεταφυσική και ασυμβίβαστη χροιά διάβασης που συνοδοιπορεί με την ψυχοστασία  του χρωστήρα ”.

 

Κοινοποιήστε στα social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Εταιρεία

ΕΠΩΝΥΜΙΑ : POLISPOST IKE
ΑΦΜ : 801189340
ΔΟΥ : ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ : 151379218000