ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για όλες τις αγορές άνω των 30,00 € εντός Ελλάδος

To βιβλίο ”Παντρεύω τον μπαμπά ” της Μαρίνας Σωτηροπούλου στο θέατρο Αλεξάνδρεια

 

Ξεκινά τις παραστάσεις του το νέο επίκαιρο θεατρικό έργο ”Παντρεύω …τον μπαμπά ” της Μαρίνας Σωτηροπούλου, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ  και θα κάνει πρεμιέρα στις 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2022  ώρα στις 8.30 μμ στο θέατρο Αλεξάνδρεια, Σπάρτης 14 στην Πλατεία Αμερικής .

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρωμανού.

Παίζουν οι : Ελένη Μπέη, Λεόντιος Πετμεζάς, Στέφανος Βογιατζής, Έφη Χαντζούλη, Γιώργος Δήμου, Ράνια Πρέβεζα , Ιωάννα Προσμίτη.

Επιμέλεια ήχου : Ράνια Πρέβεζα

Τεχνικός ήχου : Δημήτρης Κοντοδημος .

Σκηνογραφία : Γιάννης Ρωμανός.

Όπως επισημαίνει η συγγραφέας Μαρίνα Σωτηροπούλου ”Το θεατρικό έργο ‘’ Παντρεύω τον μπαμπά’’ είναι μια μαύρη κωμωδία που εμπνεύστηκε μέσα στη περίοδο της καραντίνας. Οι πρωταγωνιστές, άνθρωποι καθημερινοί, ζουν την υπαρξιακή ναυτία και αυτογνωσία κάτω από το πέπλο μιας απροσδόκητα καινούργιας ζωής όπου παρά τη πραγματικότητα της κατάστασης διαδραματίζονται κωμικές καταστάσεις. Το τραγικό και κωμικό γίνονται αιτία μιας εσωτερικής σύγκρουσης.”

Το έργο είναι καθαρά πολιτικό .Εκθέτει απερίσπαστα όσο και μελετημένα τις άρρηκτες παρεκκλίσεις και τις σταχυολογημένες αποκλίσεις της τέμνουσας υπερουσιότητας που δημιουργήσαν λόγω της απρόσμενης και απρόοπτης πανδημίας νέες νόρμες και καινούργια δεδομένα στην κοινωνική και καθημερινή πραγματικότητα του χθες και του σήμερα .

Η υπόθεση εμπεριέχει εύληπτα την παγκόσμια και πανανθρώπινη προσμονή ,την ευπρόσδεκτη ελπίδα για το διαφορετικό αύριο. Οι καταστάσεις που παρακολουθούμε ακολουθούν επίμονα ένα ανατρεπτικό κρεσέντο στοιχειώδους ανασυγκρότησης με εμβληματικές απεικονίσεις που αποτυπώνονται στα πρόσωπα και στους χαρακτήρες των ηρώων .

 

 

Με στοχαστική ακρίβεια και διαρκή συνάφεια απέναντι στην εμφανή επάρκεια των αντιλήψεων η εμπνευσμένη συγγραφέας Μαρίνα Σωτηροπούλου αποκωδικοποιεί τις συνήθεις φόρμες της γνώριμης ζωτικότητας και μας παραπέμπει ως θεατές σε ένα ταξίδι έντονου προβληματισμού, σε μια φωταγώγηση του εσωτερικού μας κόσμου και αναμφίβολα σε μια ενδοσκόπηση .

Η διευθετημένη και μεθοδευμένη περιπλάνηση των εφέσεων που επιφυλάσσει για το κοινό το κείμενο της αναφέρεται ευρηματικά σε δικλείδες συμπεριφοράς και σε περιηγήσεις εναλλαγών που έχουν πρόσημο την συναρμολόγηση των ψυχικών χειρισμών και τους συνειρμούς της  αποφόρτισης .

Μέσα από διακυμάνσεις και ευρείες σημάνσεις αγγίζεται η ζωογόνα αισιόδοξη και αισθαντική υφή που απαιτείται να επικρατήσει διάχυτα προκειμένου να δοθεί κάποια επιτέλους ευεργετική λύση στην αλγεινή δοκιμασία των ημερών αυτών .

Η φωτογράφηση της παράστασης έγινε από τον Μάνο Βλαστό.

Άλλες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 25 και στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30.

Κοινοποιήστε στα social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Εταιρεία

ΕΠΩΝΥΜΙΑ : POLISPOST IKE
ΑΦΜ : 801189340
ΔΟΥ : ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ : 151379218000